ГЕРБ със залп на английски срещу Радев

Служебните кабинети сътвориха безпрецедентен хаос, каза Десислава Атанасова

ГЕРБ със залп на английски срещу Радев | StandartNews.com

Залп на английски срещу президента Румен Радев даде ГЕРБ при старта на извънредното пленарно заседание за избор на кабинета "Петков".

Служебните кабинети сътвориха безпрецедентен хаос във всяка област на обществения живот, обяви в декларация Десислава Атанасова.

Понеже днес всички ще сме заети да коментираме новото правителство, редно е да направим оценка на това, което се случи през последните 7 месеца. Редно е служебните кабинети "Янев" 1 и "Янев" 2 да получат своята политическа оценка поне от опозицията след като до момента партиите на управляващото мнозинство не са направили такава. По време на това управление на президента стана ясно, че той дълбоко не разбира нито ролята на президентската институция в политическия живот на страната, нито ролята на служебното правителство в рамките на политическата криза, каза Атанасова.

Тя заяви, че Радев е назначил служебните кабинет със заявката, че са съставени от професионалисти с експертиза и им е поставил три основни задачи - да се справят с кризата от коронавирус, да проведат избори и гарантират изборния процес и да подготвят Плана за възстановяване.

"Вместо това вашите два служебни кабинета сътвориха безпрецедентен хаос във всяка област на обществения живот. Вместо да участват в разрешаването на политическата криза, я ескалираха и удължиха", заяви Атанасова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС заяви, че служебните кабинети са се провалили в опазване живота и здравето на българите в пандемията. Десислава Атанасова обяви, че служебният кабинет се е превърнал в инструмент за внушения и инсинуации. А в края на декларацията проговори и на английски. С което предизвика овации и дюдюкания в залата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай