ГЕРБ с приз към правителството за Украйна. Какво искат

Последиците от бездействието ви ще тежат на бъдещите поколения, заяви Митов

ГЕРБ с приз към правителството за Украйна. Какво искат | StandartNews.com

Парламентарната група ГЕРБ – СДС предлага правителството да предостави военнотехническа помощ на Украйна. За това настоя в декларация от името на групата народният представител Даниел Митов. „Предлагам ви да подкрепите този проект на решение, защото срамът ще е за вас. Последиците от бездействието ви ще тежат на бъдещите поколения“, настоя Митов.

В декларацията се отчита, че сега 28 от 30 държави в НАТО, без България и Унгария, подпомагат с военнотехническа помощ Украйна. Нито една от тези страни не е станала част от конфликта и не е въвлечена във военни действия, каза Митов.

„Подпомагането на жертвата по никакъв начин не означава въвличане в конфликта и неговата ескалация“, посочи Митов.

Той попита: „Ако видите някой човек на улицата да бъде грабен и насилван, какво ще направите? Няма да помогнете, за да не ескалира конфликтът, и ще подминете, обръщайки глава на другата страна? Това прави българското правителство в момента“, посочи депутатът.

„За съжаление българското правителство се е снишило, дори търси индулгенция в парламента, без значение, че останалите правителства предоставят военна и техническа помощ, без решение на парламента“, добави Митов. 

По думите му България може да предостави редица въоръжения – като преносими зенитно-ракетни комплекси, противотанкови гранатомети, миномети, автомати и достатъчно количество боеприпаси. Това са средства, от които българската армия има в излишък и няма да се отрази на бойните ни способности, уточни депутатът, предаде bTV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай