Петък,

ГЕРБ разкъсани за изборите между политическия и националния интерес

От: Стандарт -
1561
ГЕРБ разкъсани за изборите между политическия и националния интерес
A
A
A

В чисто политически аспект ГЕРБ има полза от това кабинетът "Петков" да влезе в още кризи и да се провали, но националният интерес изисква незабавна смяна на управляващите ни. Това коментира заместник-председателят на партията на Борисов Томислав Дончев пред БТВ.

"В политически, конюнктурен план - да, имаме интерес "промяната" да бъде доведена докрай, но в национален план - не", каза той.

Трудно ще се стигне до сценарий, при който кабинетът ще падне, поне с оглед на текущата ситуация, прогнозира вторият човек в ГЕРБ. Това би се случило единствено при тежък раздор в коалицията, както и тежък обществен натиск. Бившите управляващи обаче са категорични - няма да организират партийни протести с искания за оставка.

Борисов: Когато фактите говорят, промяната мълчи

Никакви предсрочни избори, докато и последният българин не се разочарова, настоява той

Съзирала се и сериозна липса на компетентност от страна на премиера Петков. "Когато една кола се движи нанякъде, е нормално на шофьорското място да седи най-компетентният човек. Това сега очевидно не е така, защото премиерът ни е най-малко подготвен да управлява автомобила. Най-лошото обаче, че отнякъде - отляво или отдясно, някой се опитва да му върти волана в друга посока", във типичния си метафоричен стил описа, според него, състоянието на властта Дончев.

Заместник-председателят на ГЕРБ отново постави основните въпроси, в които партията вижда корупционни схеми - сделката за батерии и участието на фирмата Gemcorp в енергетиката ни, както и газовите сделки, в които отново партията на Борисов съзира лобизъм и изтичане на бюджетни средства.

Към МВР, а не към прокуратурата ще подават ГЕРБ сигналите си. "Това е тест дали все още има някакви имунни сили в тази ситуация. И дали МВР ще се справи толкова усърдно, както например в гоненето на опозицията".

Добрев: Правителството няма да подаде оставка заради протести, въпрос на оцеляване е

Ако ГЕРБ направи протест, в София ще има 30 000 души, според депутата от ГЕРБ

Единствено и само в български интерес е било изграждането на "Балкански поток" от бившето управление на Борисов. Нямало и казус с намерения от МВР джип, подарен от фирмата, изградила тръбата "Аркад" в дома на пиара на Борисов Севдалина Арнаудова. "Нито тя, нито той (съпругът на Арнаудова, работещ в "Булгаргаз") са отрекли такова нещо. Доколкото знам, дружеството при изграждането на инвестицията е наело или купило автомобили, които в последствие е дало да се ползват на ведомствени дружества", обясни Дончев. И подчерта - подобни превозни средства имало и в няколко министерства, като те се ползват по служба, а логично било и служител на "Булгаргаз" да управлява такова.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички