ГЕРБ прости на Демократична България. Няма да ги тричат

Томислав Дончев подаде ръка

ГЕРБ прости на Демократична България. Няма да ги тричат | StandartNews.com

Няма да тричаме ДБ за Nexo, готови сме да разговаряме с тях за кабинет, ако третият мандат бъде връчен на тях. Това заяви в студиото на "Панорама" по БНТ заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

ВИЖ ОЩЕ: Nexo пари! Христо Иванов си призна. Връщат ли парите?

Шансовете да се състави правителство не са съвсем изчерпани. Колкото повече напредва конституционната процедура, има някакви белези на завръщане на здравия разум. Опитвам се да бъда оптимист, каза Дончев.

ВИЖ ОЩЕ: Асен Василев го загази с Nexo. Крие ли се на остров?

Според него малка част от партиите в парламента има нужда от нови избори.

"Едни нови избори няма да развържат политическя възел. Дори да се промени с малко или повече композицията на представителство в Народното събрание, без да се промени нещо друго, няма да излезем от този капан", подчерта той.

По думите му в момента политика в България е превърната в "някакъв перманентен скандал".

"Почти тотална атомизация, всеки не харесва другия, гледа го строго под вежди с голямо подозрение. Надявам се колкото се може по-бързо това да се промени", отбеляза заместник-председателят на ГЕРБ.

Критиката и взаимното дебнене в добрия смисъл на думата е част от тъканта политиката, продължи той и отбеляза: "Всички знаят кой кого не харесва и никой не знае как от това да сглобим смислена управляваща конструкция".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай