ГЕРБ отвърна на Минеков: Това е отмъщение

"Минеков е еманация на овластената арогантност и простащина."

ГЕРБ отвърна на Минеков: Това е отмъщение | StandartNews.com

От болната на здравата глава се прехвърля един проблем, който, освен зрелището, не носи никаква добавена стойност. Това е мнението на ръководството на ГЕРБ, което чакаше в централата си културния министър Велислав Минеков, който входира молба да напуснат партийната си централа, разположена на два етажа в НДК.

Той в крайна сметка остави писмото си при охраната на сградата, а до офисите на партията стигна само дошлият заедно с него дългогодишен протестиращ Йоло Денев, който тихо наблюдава импровизирания брифинг на ГЕРБ.

„Не можах да разбера какъв е смисълът от този цирк, защото, ако някой не си е гледал календара, сме 2021 г. все още, макар че започва да се усеща като 1944 г. – министър да обикаля офисите на партии и да ги подканя да напуснат е жанр, който не сме виждали през последните 30 г.“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Той определи като „безобразие“ опита „една партия да се ограничава да си изпълнява функциите“ и подчерта, че обитават офисите „абсолютно законосъобразно от поне 14 години“.

„Етажи под нас стоят празни, стоят в много по-окаяно и занемарено състояние“, отбеляза и депутатът Росен Желязков. Според него „този спектакъл се прави, за да се удовлетворят онези, които се радват на всички процеси по изчегъртването на ГЕРБ.

Според зам.-председателя Даниел Митов Минеков „взема пример от Бойко Рашков и неговите репресии в предизборната кампания и е решил, че като организира кампания срещу ГЕРБ, ще стане любимец на новозадаващата се коалиция и ще остане министър“.

„Минеков е еманация на овластената арогантност и простащина, която се мотивира от президента Радев. Това очевидно е опит за отмъщение“, каза още бившият външен министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай