ГЕРБ очакват от Габровски сам да подбере екипа си

Проф. Габровски притежава необходимите качества за премиерското кресло

ГЕРБ очакват от Габровски сам да подбере екипа си | StandartNews.com

Професор Николай Габровски, когото ГЕРБ номинираха за премиер, ще преговаря за съставяне на експертно правителство на малцинството, което да получи подкрепа от останалите партии, съобщи пред БНТ депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

Според него проф. Габровски притежава необходимите качества за премиерското кресло. Той ще подбере сам екипа си.

"Добрият премиер трябва да бъде на първо място човек. Да има емпатия, да е човечен и да обича хората. Да обича българите и да иска да се грижи за тях. Аз мисля, че проф. Габровски притежава това. На второ място трябва да има широка експертиза, на трето място трябва да може да работи с хора. Смятам, че Габровски го е показал това с качества. Разбира се, че той няма да решава кризите сам, а с екипа, който ще състави. Но съм сигурен, че с неговите качества, той ще подбере екипа си и че той ще бъде максимално безупречен", допълни Чолаков.

Той определи диалога като много труден.

"То става вече смешно - Борисов, Борисов...тази омраза очевидно трудно се преодолява. След година и половина управление на промяната или "шарлатания", както беше казано вчера от президента, добрите качествени хора започват да разбират, че не бива нещата да се оставят по този начин и че те трябва да се ангажират. Проф. Габровски като получаваше мандата два пъти каза думата "дълг". И ние му вярваме, че това е дълг. Не може повече добрите хора да стоят настрана от политиката. Всеки, който чувства отговорност към страната, трябва да се ангажира. И най-интересното и най-доброто е, че тези хора намират в ГЕРБ политическата сила, която може да бъде символ на добрата промяна, колкото и странно да ви звучи това", посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай