ГЕРБ: БСП първи се притекоха на помощ на Божков!

Манев попита какво са си говорили на среща Божков, Нинова и Златев

ГЕРБ: БСП първи се притекоха на помощ на Божков! | StandartNews.com

Има множество партии, които съдействат на Васил Божков, който опитва да превърне обвиненията срещу себе си от криминални към политически, заяви на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ депутатът Тома Биков.

"Първите, които се притекоха на помощ на господин Божков са членовете на Изпълнителното бюро на БСП", заяви Биков.

"Смятаме, че г-жа Нинова опитва да въвлече цялата си партия в сложна ситуация, в която ще плати много висока политическа цена. Вижда се кой се противопоставя на нерегламентираните отношения между сенчести и криминални бизнеси", каза той.

"През годините БСП е ставала съучастник на подобни практики. Още от първите години на Прехода, а и преди това", подчерта Биков.

"Днес съвсем ясно пролича кой е архитектът на Прехода през последните 30 години. Съвсем ясно стана кой е създал кредитните милионери", заяви на свой ред Красимир Ципов. "Нека БСП каже дали през 2008-2013 година са били опрощавани огромни загуби на Лукойл, което е довело до неплащане на данъци за пет години", каза Ципов.

От ГЕРБ ще подкрепят предложението на БСП за създаване на анкетна комисия,. От управляващата партия са на мнение, че по този начин "ще се осветлят" много сделки на прехода.

На свой ред Маноил Манев пък попита какво се е случило на среща между Корнелия Нинова, Васил Божков и Валентин Златев и призова журналистите да питат лидера на социалистите за тази среща.

"Няма да позволим тази анкетна комисия да изпере имиджа на господин Божков, каза пък Биков и добави: "Господин Божков е интересен за прокуратурата и съда". Според Биков тези  процеси се случват сега, а нямало как да се случат преди 30,20 или 10 години. "Защото тези хора бяха омотали държавата с пипалата си", заяви Биков.

Той поясни, че в битката, която се води има достатъчно много залози и не очаквали БСП да се включи в подкрепа на тези хора.

Ципов пък поясни, че държавата е на страната на законността. "Кой друг имаше волята да започне тази война", попита депутатът.

ГЕРБ не се страхува от предсрочни избори, стана ясно от думите на Тома Биков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай