Георгиев: Ще осигуряваме заетост на хората в неравностойно положение

Георгиев: Ще осигуряваме заетост на хората в неравностойно положение | StandartNews.com

Кандидатът за кмет на Плевен Антон Георгиев: Основна грижа трябва да е осигуряването на заетост на хората в неравностойно положение

„Сред акцентите в социалната политика, както на държавата, така и на местната власт, трябва да е осигуряването на заетост на хората в неравностойно положение". Около това мнение се обединиха кандидатът за кмет на община Плевен, подкрепен от БСП, Антон Георгиев и ръководители на трудово-производителни кооперации в града. По време на разговорите ясно се открои мнението, че тези предприятия са ниско рентабилни, но те социализират хората с различни увреждания, дават им възможност да се чувстват ангажирани. „Нашите работници понякога трудно изкарват нормата си дори за минимална работна заплата, което ние доплащаме, освен това те често излизат в отпуск по болест", споделиха ръководителите на специализираните предприятия.

Антон Георгиев категорично подкрепи идеята да се използват възможностите на публично-частните партньорства за подпомагане дейността на трудово-производителните кооперации, които притежават качествени имоти на удобни места в града. „В България темата за социалната икономика не е ясно дефинирана, надяваме се това да се промени с готвения специален закон", казаха още ръководителите на специализираните предприятия. Те изразиха желанието си в лицето на Антон Георгиев да открият един мениджърски подход в управлението на общината в името на по-добрия живот на всички жители на общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай