Георги Лапчев: Наш приоритет остават хората

Георги Лапчев: Наш приоритет остават хората | StandartNews.com

„През изминалия мандат показахме, че знаем как да изграждаме инфраструктура, да реконструираме и обновяваме визията на общинята. Сега искаме да насочим голяма част от нашия ресурс към хората и да подобрим начина им на живот". Това заяви кметът през мандат 2011-2015 и кандидат за кмет на община Царево от ГЕРБ инж. Георги Лапчев. Пред журналисти той сподели още, че заедно със своя екип е успял да изпълни 98% от предизборната програма. „Когато преди 4 години застанахме пред избирателите, ние вярвахме, че имаме нужда от промяна. Не смеехме да мечтаем, че ще успеем да изпълним толкова неща. Успяхме да разрешим за този мандат проблеми, които стояха пред Общината от 30-40 години", коментира инж. Лапчев.

Той обърна внимание и на темата за състоянието на общинските пътища, като всички са ремонтирани. Ремонт е бил направен и на училищата и детските градини. „Подобрихме средата и чрез детски площадки, зони за спорт и паркове. Продължаваме да работим и в тази посока". Кандидат-кметът представи акценти от програмата си за управление при следващ мандат и сподели и своите виждания за работната заетост в общината. „Необходима е промяна в сезонната изразеност на работа, има дисбаланс между летен и зимен сезон. Трябва да се търсят възможности за развитие на микробизнес, жителите на Царево вече са насочили интересите си в тази посока. Общината не трябва да е работодател, а да дава възможности и да насърчава предприемачите".

Георги Лапчев допълни, че това ще се случи, ако се изпълни важното условие за наличието на Общия устройствен план на Царево. Той и екипът му имат амбициите такъв да има до края на следващата годин.а „Появиха се много овощни и зеленчукови градини. Сега край Лозенец се възстановяват близо 700 дка лозови масиви. Това са нови работни места. Това искаме да направим – да дадем възможност и условия на хората, а те да поемат нещата в свои ръце", заяви кандидат-кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай