Георги Кючуков: Реформа в образованието в Кърджали

Георги Кючуков: Реформа в образованието в Кърджали  | StandartNews.com

Достойно заплащане на труда на учителите в Кърджали поискаха на среща с педагози кандидатът за кмет на общината Георги Кючуков, Милко Багдасаров - председател на инициативния комитет за провеждането на референдум за отделянето на града в самостоятелна община, и кандидати от листата за общински съветници на БСП.

Иванка Караколева, трета в листата на социалистите от гражданската квота, посочи фрапиращи разлики в заплащането на учителите.

Възнаграждението на преподавателите в някои от училищата в областният център е по-ниско от заплатите на възпитателите в детските градини в Крумовград. „В много от основните училища в областта заплатите на педагозите са равни или по-високи от тези на учителите в елитните гимназии в Кърджали.Аномалиите се получават заради несвършената работа на общинските администрации по критериите за нормативните разпоредби", обясни Караколева.

На срещата е посочено, че състоянието на професионалните гимназии в района е лошо и липсва връзка между реалните потребности на местния бизнес и подготвяните от образованието кадри.

„Не е нормално в една от професионалните гимназии в града да завършват само 12 ученика, от тях девет да се явят на матура и само един да я издържи", коментира още Иванка Караколева.

„Реформа в образованието в Кърджали и гарантиране на високо качество на обучението на децата", обеща кандидатът на БСП за кмет на общината Георги Кючуков

„Образованието в Кърджали е водещ приоритет за БСП", заяви Милко Багдасаров. Той посочи, че социалистите са единствената партия в общината с изключително високо ниво на експертност в тази сфера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай