Генерал посочи къде щраква капана за Кирил Петков

Службите трябва да го подкрепят за имената

Генерал посочи къде щраква капана за Кирил Петков | StandartNews.com

Ген. Румен Миланов направи коментар на последните действия на премиера.

"През 1975 г. попитах един измамник как успява и той отговори, че е използвал пропуските на закона и слабостите на хората. Голям синтенс за мен.

 Бяхме решили НСБОП да работи със служители от Великобритания, но уви не се реализира в този конспект. В БОРКОР беше важен софтуерният анализ на информацията, имаше и хардуерен продукт. Да използваме технологията, както и анализът на експертите".

"Въпросът е дали технологията на работа за борба с корупцията е достатъчно добра. Важно е да се запознаят и с нашия опит. До този момент никой не ме е потърсил за съветник. БОРКОР събираше информацията, анализираше информацията. Това беше инструмента на Министерски съвет и министър-председателя", каза още той.

"Нямаме нужда от подмяна, а от промяна. Трябва да спазваме демократичните принципи, но не като клише, защото този подход може да стане деградивен. Държавата не искаше да се справи с мутрите. Строителите на държавата, но и не малка част, не желаеха да се постигне този резултат. Баналният изказ е да видим резултатите, но те са притиснати от времето и може да направят грешка.

Защо министър-председателят казва, че те са 20 човека, които ги знаем, защото той сам влиза в капан. Има начин да излезе от него с медийни публикации, но той е министър-председателят, а къде са службите да го подкрепят с тази информация. Той е министър-председател, службите са му подчинени", каза още ген. Миланов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай