Петък,

Генерал посочи къде щраква капана за Кирил Петков

От: Редактор -
35822
Генерал посочи къде щраква капана за Кирил Петков
A
A
A

Ген. Румен Миланов направи коментар на последните действия на премиера.

"През 1975 г. попитах един измамник как успява и той отговори, че е използвал пропуските на закона и слабостите на хората. Голям синтенс за мен.

 Бяхме решили НСБОП да работи със служители от Великобритания, но уви не се реализира в този конспект. В БОРКОР беше важен софтуерният анализ на информацията, имаше и хардуерен продукт. Да използваме технологията, както и анализът на експертите".

"Въпросът е дали технологията на работа за борба с корупцията е достатъчно добра. Важно е да се запознаят и с нашия опит. До този момент никой не ме е потърсил за съветник. БОРКОР събираше информацията, анализираше информацията. Това беше инструмента на Министерски съвет и министър-председателя", каза още той.

"Нямаме нужда от подмяна, а от промяна. Трябва да спазваме демократичните принципи, но не като клише, защото този подход може да стане деградивен. Държавата не искаше да се справи с мутрите. Строителите на държавата, но и не малка част, не желаеха да се постигне този резултат. Баналният изказ е да видим резултатите, но те са притиснати от времето и може да направят грешка.

Защо министър-председателят казва, че те са 20 човека, които ги знаем, защото той сам влиза в капан. Има начин да излезе от него с медийни публикации, но той е министър-председателят, а къде са службите да го подкрепят с тази информация. Той е министър-председател, службите са му подчинени", каза още ген. Миланов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички