Генчовска при българите в Скопие. Изслушва проблемите им

Дипломат № 1 се поклони на гроба на Гоце Делчев

Генчовска при българите в Скопие. Изслушва проблемите им | StandartNews.com

"Искам да ви чуя. Слушаме ви". С тези думи външният ни министър Теодора Генчовска се обърна към българите в Скопие. Тя изрази още надежда тези срещи да бъдат по-чести.

Дипломат № 1 се срещна с представители на българската общност в Културно-информационния център на България в Скопие.

В срещата взеха участие още заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова, заместник-министърът на културата Юрий Вълковски, председателят на парламентарната комисия по културата и медиите Тошко Йорданов и посланикът на България в РСМ Ангел Ангелов.

В началото на срещата министър Генчовска призова събралите се представители на общността да зададат въпросите, които смятат, че е необходимо.

По-рано днес българската делегация, водена от министър Генчовска, положи цветя на гроба на Гоце Делчев в двора на църквата "Свети Спас" в Скопие в рамките на посещението си в Република Северна Македония. На церемонията по отбелязване на 150-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев от страна на Република Северна Македония участваха министърът на културата Бисера Костадиновска-Стойчевска и заместник-министърът на външните работи Фатмире Исаки.

След това двете делегации присъстваха на официалното откриване на Националния пресклуб на БТА в Скопие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай