Ген. Киров: Писмото с куршум цели предсрочен вот

Ген. Киров: Писмото с куршум цели предсрочен вот | StandartNews.com

Заплахата, отправена към премиера Бойко Борисов с писмо с патрони, цели да предизвика предсрочни избори. Това заяви в ефира на „Здравей, България" бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров.

„Налице е поредица от опити да се нагнетява напрежение в страната и те вероятно са свързани с определени икономически интереси", коментира още ген. Киров.

Той призова службите да разберат дали заплахите, както към Борисов, така и към Пеевски, са просто опити за сплашване или реални предупреждения.

Според ген. Киров разгласяването на двата случая може би е тактически ход от страна на службите с цел сплашване на евентуалните извършители на готвени покушения срещу премиера и депутата от ДПС.

Бившият шеф на родното разузнаване коментира и обтегнатите дипломатически отношения между България и Турция, след като страната ни обяви за персона нон грата турския аташе по социалните въпроси в Бургас Угур Емироглу.

„България е светлото прозорче на Турция към цивилизована Европа. Анкара си дава сметка за това и едва ли ще предприеме по-сериозни стъпки към влошаване на двустранните отношения", коментира ген. Киров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай