Ген. Атанасов се захласна по БСП! Причината

Без тях не е можело да има правителство

Ген. Атанасов се захласна по БСП! Причината | StandartNews.com

Досегашният председател на "Демократи за силна България" Атанас Атанасов направи своя отчет за изминалите почти пет години управление.

"Днес смело мога да кажа, че нашите устои са стабилни, ние сме отбор, който може да издържи на всичко заедно. Без участието на БСП управлението на страната беше невъзможно след изборите през ноември. Нито една партия не разполагаше с достатъчно гласове, за да състави мажоритарно правителство. Имахме избор да влезем в управлението или да подкрепим новото правителство извън него, не беше лесно решението. Решението беше трудно именно заради БСП. Искахме обаче ясно да подчертаем, че не бихме подкрепили правителство с мантата на ГЕРБ, ДПС и БСП", заяви Атанасов.

Днес 17-ото национално събрание на партията избира нов лидер. Кандидатите са Атанас Атанасов и досегашният заместник-председател Цецка Бачкова. Лидерът на ДСБ подаде оставка в края на миналата година заради разочароващите резултати на последните парламентарни избори.

Мога с пълно съзнание да заявя, че съм изпълнил обещанията, които дадох преди почти пет години пред вас, обърна се към съпартийците си Атанасов=

Лидерът на ДСБ определи изминалата година като година "на бури и сътресения" със своите три изборни кампании. Той даде и обяснение защо партията е загубила гласове за сметка на "Продължаваме промяната" на последните избори.

"Продължаваме промяната" спечелиха трудно извоювани от нас гласове, гласове от меката ни периферия. Те предложиха на избирателите лъскава опаковка с положителна кампания, част от посланията бяха наши. Те успяха обаче да предоставят изход от кризата, нещо, което ние не можехме да предложим", допълни Атанасов.

Той отчете факта, че е доволен от постигнатите дотук резултати, защото част от посланията на партията са станали послания на обществото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай