Газят като танкове! Кметовете рекордьори на първи тур

Къде са най-убедителните резултати

Газят като танкове! Кметовете рекордьори на първи тур | StandartNews.com

Има доста интересна тенденция при резултатите за избор на кветове на първия тур.

Кандидат-кметове от микропартии бележат най-големите разгроми в областните градове на преминалите вчера местни избори, сочи справка на „Флагман“. 

На първо място е Станислав Владимиров, който бие в Перник с 80.13% при 91.05% обработени протоколи. Владимиров бе кмет на града през последните четири години, като през 2019 г. бе издигнат от БСП. След конфликт с лидера Корнелия Нинова обаче той се отцепи и тази година създаде своя партия - „Движение за просперитет на Перник“, която и го издигна за втори мандат. Владимиров обаче нямаше сериозна конкуренция, след като и ГЕРБ го подкрепи.

Подобна е ситуацията в Ямбол. Досегашният кмет Валентин Ревански също поиска втори мандат и го получи с разгромна победа – 79.15%. Той бе издигнат от партия „Пряка демокрация“, която в национален план е незначителна сила.

Третият най-голям разгром постигна Дарин Димитров. Той пък бе кмет от ГЕРБ в Търговище. За разлика от предишните избори този път Димитров няма да ходи на балотаж, след като получи 69.14% на първи тур при 98% обработени протоколи.

В класацията по разгромни победи от раз следват кандидат-кметовете на Враца Калин Каменов (ГЕРБ), на Монтана Златко Живков (коалиция СДС), на Бургас Димитър Николов (ГЕРБ), на Кърджали Ерол Мюмюн (ДПС) и на Стара Загора Живко Тодоров (ГЕРБ).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай