Габровски - БСП. 5 минути, три изречения

Социалистите чакат втория и третия мандат

Габровски - БСП. 5 минути, три изречения | StandartNews.com

5 минути продължи срещата на кандидат-премиера на ГЕРБ проф. Николай Габровски с БСП. Корнелия Нинова и екипът й се появиха в залата за разговори, за да кажат, че няма да подкрепят мандат на ГЕРБ.

Габровски им благодари за появата. Това показва, че има възможност за диалог и разговор. Основната ми цел ще е като гражданин да търся диалог между партиите. Видимо е, че всяка партия търси защита на конкретни интереси на своите гласоподаватели и стига до едни нива, които не позволяват да се продължи напред. Трябва да се премине в режим на диалог и общи интереси и допирни точки, за да се продължи напред", каза кандидат-премиерът.

"Тук сме от уважение към вас, за да ви кажем 3 изречения. Приемете нашите уважения като личност и професионализъм, но няма да подкрепим правителство оглавявано от вас, тъй като за нас това е правителство на ГЕРБ. Имаме дългогодишни отношения с ГЕРБ. Имали сме своите спорове и противоречия по модела на управление. Тази наша позиция остава непроменена", заяви Нинова.

Габровски й отговори, че се опитва да бъде медиатор, който да спомогне тези отношения да бъдат поне частично загърбени заради кризите в страната.

"Нови предсрочни избори няма да доведат до нищо добро и ще задълбочат кризата. Първият мандат беше взет от ГЕРБ, тъй като е най-голямата политическа сила. Възможността за втори и 3 мандат е значително по-ниска, затова се ангажирах", каза професорът.

"В тези времена на несигурност България има нужда да спре да кърви в финансов аспект и начинът за това е да има редовно правителство. Надявам се да намеря подкрепа, за да се намали високото нивото на тревожност и обедняване на българите", заяви още Габровски.

"Уважаваме вашата амбиция, но има възможност и за втори, и за трети мандат. България има нужда от работещ парламент и правителство. Пожелаваме ви в следващите разговори да срещнете повече разбиране", заяви тя и напусна срещата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай