Фидосова: За Монтана трябват поне три пъти повече работни места

Фидосова: За Монтана трябват поне три пъти повече работни места | StandartNews.com

Монтана. За повече работни места и по-добри програми за заетост. За това ще се бори водачът на листата на ГЕРБ за област Монтана Искра Фидосова. Тя представи на среща с жителите на Вълчедръм отчета на народните представители от 41-то Народно събрание за постигнатото през последните три години и осем месеца, предаде Фокус.

"Много добре се справихме с инвестициите, които привлякохме в болницата Монтана и Лом. В Монтана приключват последните ремонтни работи – усвояваме над 11 млн. лв., има много скъпа апаратура – ядрено-магнитен резонанс, нов скенер и други. В ломската болница ще бъде осигурена нова апаратура за 3.7 млн. лв., оборудването ще започне до два месеца.", обясни Фидосова.

"Надявам се тази година да се справим с проекта за водния цикъл на Вълчедръм. За Монтана успяхме да реализираме проекта за водния цикъл и до два месеца ще започне изпълнението. Надявам се и за Берковица да се преборим. В момента се борим за проекта за с. Септемврийци в този сектор.", каза още Фидосова. Тя допълни, че са успели да обиколят три пъти всички 146 населени места в област Монтана. Най-големият проблем е безработицата, която е над средната за страната.

"Поне три пъти повече работни места трябват, ще се боря, когато се разпределят програмите за заетост, тук да дойдат повече неща. Преди месец стартира, по наше предложение, проектът за охрана в населените места – наемат се безработни – за община Вълчедръм са назначени 60 души. Приоритетно ги насочваме към Вълчедръм, Якимово и Лом, защото са най-тежките като безработица и кражби", допълни още Фидосова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай