Фейсбук чества Девети с песни и шеги

Фейсбук чества Девети с песни и шеги | StandartNews.com

София. Фейсбук даде старт на деветосептемврийските чествания още в първите минути на неделния ден. "Честита 68-а годишнина от заразяването на България със СПИН!", гласи един от поздравите, който се разпространява в социалната мрежа. Наред със споделянето на руски песни, се появи и колаж на пловдивския паметник Альоша с презерватив. Очевидно СПИН-скандалът, подпален от репликата на червения депутат Антон Кутев, няма да подмине празника на социалистите.

По традиция от последните двайсетина години България ще отбележи датата 9 септември разделена. В 11 часа Съюзът на репресираните организира поклонение пред Мемориала на жертвите на комунизма до НДК. В 20 часа ще има шествие на антикомунисти. Те ще тръгнат в 20.00 ч. от площад „Света Неделя" под мотото „Никога вече под чужди знамена". Инициатор е неформалната организация „Национална съпротива".

Столичните социалисти се събират на поклонение пред Братската могила в Борисовата градина. Кулминацията при честванията на левицата обаче е в местността Копривките. За поредна година гост на така наречената „Малка Бузлуджа” е лидерът на БСП Сергей Станишев.

Тази година съборът в Копривките обединява честването на 68 години от победата на 9 септември 1944 година и 120 години организирано социалистическо движение в Пловдив и протича под мотото "За свободни граждани! За справедлива държава! За солидарно общество! За България!". Почетни грамоти за дългогодишна активна дейност в организацията на БСП в Пловдив ще получат 18 социалисти с над 60 години членство в партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай