Фенове на "Атака" плашат депутати с бой

Фенове на "Атака" плашат депутати с бой | StandartNews.com

Фенове на политическата партия "Атака" плашели депутатите от комисията за свалянето на имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов със саморазправа в кулоарите на парламента.

Председателят на комисията Димитър Главчев пусна запис от телефона си, на който разгневен мъж пита защо съди честния човек Волен Сидеров и заявява, че ГЕРБ ще бъдат свалени от власт и пребити в центъра на София.

Главчев обясни, че заплахите по телефона са започнали от няколко дни, след като телевизията на "Атака" - "Алфа", непрекъснато излъчва снимките и телефонните номера на депутатите от комисията.

На извънредната пресконференция в парламента до него застанаха и останалите заплашени в лицето на Емил Димитров от Патриотичния фронт, Десислава Атанасова от ГЕРБ и независимата Анна Баракова. Тя трудно успя да обясни какво точно са гласели заплахите към нея, но на въпрос на БЛИЦ все пак отговори, че са и заявили, е е недостойна да съди "великия Волен".

Депутатите са възмутени от телефонния терор върху тях, за което ще сезират прокуратурата. Освен това те призоваха СЕМ да вземе мерки заради това, че телевизията на "Атака" разпространява телефонните им номера, които оприличиха почти на лични данни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай