Фандъкова категорична: Защо няма да се кандидатира за кмет

Тя присъства на символичната първа копка на "Градината на Татяна Лолова"

Фандъкова категорична: Защо няма да се кандидатира за кмет | StandartNews.com

Няма да се кандидатирам за кмет на София, а какво ще правя след това - дори сама не съм решила, каза пред медии днес Йорданка Фанкъдова.

"Сега имам още много работа. Както виждате, има неща, които изискват много време. Гражданите са нетърпеливи. На мен понякога ми се струва, че някои неща много бавно се случват. Но най-важното е да се случат", каза Фандъкова. Тя присъства на символичната първа копка на "Градината на Татяна Лолова", направена днес. Пространството се намира в квартал "Гео Милев", до блок 266, на ул. "Андрей Николов" 22.

"Всеки ден е битка. Тук говорим за един, на пръв поглед, дребен казус - една квартална градинка. Но тя изискваше четири-пет години истинска битка, усилия и намиране на решение. Много политици изпреварват даже и гражданите да обявяват идеи, да ги подкрепят. Но, когато дойде време за работа, за реална работа, когато трябва да спазваш закона и законосъобразно да намериш решение - тогава някак си оставаме много малко", каза още Фандъкова.

"Затова битките са всеки ден, до края - за да можем да защитим максимално много неща за София, да ги придвижим. Ще ми се, разбира се, да започнем строителството на метрото през "Слатина". Това за мен е най-важният, най-стратегическият проект. Това също беше голяма битка. Имаме осигуреното финансиране и се надявам, докато още съм кмет, тази година да започне строителството на още шест километра", каза още Йорданка Фанкъдова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай