Фандъкова: Битката за София да не става срещу София

На празника на столицата кметът похвали метрото и големите инфраструктурни проекти

Фандъкова: Битката за София да не става срещу София | StandartNews.com

"Постигнахме много. Градът се промени и продължава да се променя“. Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова при откриването на днешната тържествена сесия на Столичния общински съвет, посветена на празника на града – 17 септември.

"На фона на хилядолетната му история, нашите мандати са като мигване на окото. От гледната точка на човешкия живот обаче, те са време, което не бива да бъде пропилявано“, отбеляза Фандъкова. В изказването си Фандъкова се похвали с изградените през последните 10 години над 40 километра метро и подмяна на 80% от старите автобуси в градския транспорт. От инфраструктурните проекти тя спомена още изграждането на детски градини, училищна сгради и Околовръстното шосе на София.

Столичният кмет обърна внимание и на предстоящите местни избори, които ще се проведат през октомври. "От битка за София, тя е на път да стане битка срещу София. От няколко дни слушам как интегрираната система за преработка на отпадъци в София е със сгрешен модел“, отбеляза Фандъкова и продължи: "Направихме и невъзможното, за да защитим европейските средства за изграждане депото за преработване на отпадъци“.

Повод за думите й бе призивът на подкрепената от БСП за кмет на София Мая Манолова, да се проведе референдум за боклука, защото според омбудсмана системата за преработка на отпадъците били твърде скъпа. Фандъкова отговори, че за 10 години София забрави за кризата с боклука, балите с отпадъци и ужасната миризма в половината столица. Общинарите от ГЕРБ също излязоха с позиция, за да защитят предимствата на завода за боклук.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай