Фандъкова: Ще запазя екипа си, софиянци го подкрепиха

Фандъкова: Ще запазя екипа си, софиянци го подкрепиха | StandartNews.com

Ще разчитам на екипа си, възможни са някои минимални промени, но за това ще съобщя следващата седмица. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в предаването „Денят започва" по БНТ. „ Като цяло екипът показа, че работи добре и всъщност резултатите от работата на този екип бяха подкрепени от гражданите на София, както и плановете и проектите, които сме подготвили. Това не е маловажно, защото влизаме в новия мандат не само с разработени проекти, а с продължение на нашата работа", каза още Фандъкова. Във връзка с бюджета на Столична община за 2016 г.

Фандъкова заяви ,че плановете и проектите на общината винаги са били реалистични.

„Нашите проекти са обезпечени с финансиране, въпросът е да преценим доколко и кои могат да бъдат изпълнени през 2016 г. Очаквам да няма сериозна промяна в бюджета, разбира се знаете , че включваме в него и средства от оперативните програми, така че бюджетът ще зависи от това кои проекти и програми ще бъдат отворени през следващата година", каза още кметът на Столична община. Фандъкова поясни, че най-големият проект е този за метрото „Започваме до края на годината изграждането на нови 7 станции от третата линия на метрото. Вече фирмите, които са избрани, се подготвят за това. Веднага след подписването на договора по оперативната програма, ще започне работа по тези метростанции", уточни тя.

Фандъкова посочи също, че до края на годината ще започне изграждането на бул. „бул. Акад. Иван Евстатиев Гешов" и бул. „България" допълни, че Столична община ще работи и по ремонтите на вътрешнокварталните улици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай