Фандъкова: Изградихме 80 нови детски градини

Фандъкова: Изградихме 80 нови детски градини  | StandartNews.com

Синдикатът на български учители подкрепя кандидатурата на Йорданка Фандъкова за кмет на София, както и кандидатите от ГЕРБ за кметове на райони. Това заяви председателят на синдиката Янка Такева по време на среща на Фандъкова с учители и директори от районите „Красно село" и „Студентски". Такева допълни, че в годините на общата им работа е изградено добро социално партньорство. По време на разговорите Йорданка Фандъкова запозна учителите с предстоящите задачи в сферата на образованието за периода 2015-2019 г. „Изградихме 80 нови детски градини. Планираме и сме готови с проектите за изграждането на 25 нови детски градини, както и разширения на 5 столични училища.

Продължаваме с въвеждането на мерки за енергийна ефективност в училищата и детските градини в София. Целта ни е след четири години 90% от общинските учебните заведения да бъдат с внедрени мерки за енергийна ефективност. По този начин спестените средства остават в училищата и детските градини, и могат да се използват за извънкласни дейности на децата", посочи Фандъкова. Тя обясни, че екипът й планира ремонтите на 16 плувни басейна и ремонт на училищни дворове, за да могат децата да имат добри и сигурни условия за спорт.

В срещата с учителите се включиха и кандидатите за кметове на район „Красно село" Пламен Църноречки и на район „Студентски" Димитър Дилчев, както и кандидатите за общински съветници Малина Едрева и Нина Чанева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай