Евродепутатка възкликна България е шокиращо бедна!

Това заяви гостуващата у нас София ин'т Велд

Евродепутатка възкликна България е шокиращо бедна! | StandartNews.com

"Бедността в България е шокираща, това не е като климата, тя е резултат от лошо управление", заяви на брифинг ръководителят на групата за мониторинг от Европейския парламент София ин'т Велд, която обобщи впечатленията си от посещението у нас на групата евродепутати от LIBE

Велд посочи, че борбата с корупцията е в крайна сметка борба и с бедността.

"Защото аз свързвам тези въпроси, не е идеологически дебатът за корупцията", добави евродепутатката.

Тя посочи, че е шокиращо, когато не са задоволени най-елементарни нужди на хората като водоснабдяване, отопление, осветление.

"И не е вярно, че няма вода, че няма отопление и осветление - има лошо управление", заключи нидерландката от "Обнови Европа".

Велд призна, че евродепутатите не са получили отговори на всичките си въпроси от срещата им с главния прокурор Иван Гешев. По думите й членовете на делегацията от ЕП са питали за действия по конкретни разследвания.

"Зададохме въпрос, свързан с печално известната снимка на един бивш министър-председател. Получихме отговор - не знам къде се намира този случай по отношение на прозводството", каза още ръководителката на мониторинговата група, намеквайки за фотосите с кюлчетата злато в спалнята на Бойко Борисов.

От коментара й стана ясно, че главният прокурор не е уведомен какво става на този етап.

"Излязохме от срещата с впечатлението, че не всички наши въпроси бяха отговорени", обобщи тя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай