Евродепутат стовари чук върху Кремъл! Тежкото обвинение

Радан Кънев с остри думи за играта с газа

Евродепутат стовари чук върху Кремъл! Тежкото обвинение | StandartNews.com

Евродепутатът Радан Кънев е категоричен, че не е вярно, че нямаме друг избор освен да подновим взаимоотношенията си с руския доставчик "Газпром".

"Преговорите с "Газпром" не са неизбежни.  Голяма лъжа е, че газът от "Газпром" е евтин. Газът от "Газпром" преди да спрат от там едностранно договора, този газ през 2021 г. до пролетта на 2022 г. конкретно за България поскъпна 10 пъти, с 1000 процента. Газът се използва като политическо оръжие от режима Кремъл. Българската страна не е налагала ембарго на руския газ.

Ние не сме в неизпълнение или в забавяне. Те ни оставят без газ и вместо да се защитим нашите собствени министри казват, че ние ще загубим арбитража. Е как ще стане това? Аз съм шокиран", каза той в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"На европейския пазар има достатъчно газ. В Германия например е пристигнал повече газ от Норвегия отколкото от Русия, което е за първи път. Не ни чака зима без газ, а зима с висока цена на газ. Домакинствата и бизнесът трябва да получат помощи", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай