Ето кого предлага ИТН за външен министър и вицепремиер

Кирил Петков вече обяви, че персоналният състав на правителството ще се обсъжда едва след подписване на коалиционното споразумение

Ето кого предлага ИТН за външен министър и вицепремиер | StandartNews.com

Теодора Генчовска е номинацията на "Има такъв народ" за министър на външните работи в бъдещия коалиционен кабинет с мандата на "Продължаваме промяната", научи БНР от преговарящите екипи. Тя заменя предишното предложение на партията за поста - Димитър Гърдев, за когото се появиха публикации за неточности в биографията му. Генчовска беше предложена за министър на отбраната в двата проектокабинета на "Има такъв народ" в предишния парламент. Тя е главен експерт към администрацията на президента Румен Радев.

Останалите номинации на "Има такъв народ" са Гроздан Караджов за вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройство, Александър Николов за министър на енергетиката и Радостин Василев за министър на младежта и спорта.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков вече обяви, че персоналният състав на правителството ще се обсъжда едва след подписване на коалиционното споразумение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай