Събота,

Ето кого ДБ изпраща в Киев

От: Агенция Стандарт -
162
Ето кого ДБ изпраща в Киев
A
A
A

Заседанието на коалиционния съвет приключи. Партньорите не са взели конкретни решения дали България трябва да изпраща военна помощ за Украйна.

"Темата остава отворена, конкретика няма. Решението ще се избистри след посещението на българската делегация в Украйна". Това каза след заседанието Станислав Балабанов от ИТН, който единствен говори пред медиите. Той заяви, че са обсъждали ситуацията в Украйна и утрешното посещение на правителствената делегация в Киев.

Делегацията ще бъде водена от премиера Кирил Петков. В нея са включени Станислав Балабанов от ИТН, Калоян Икономов от ПП и Атанас Атанасов от ДБ. БСП са потвърдили, че няма да изпратят свой представител в Киев.

"Като цяло ще продължат коалиционните разговори, след като се приберем от Украйна, за да може да се запознаем с реалната картинка там. Ще проведем среща с г-н Зеленски, за да чуем и неговото мнение по темата и на база информацията, която получим в Украйна, ще обсъждаме на коалиционен съвет, за да е ясно всичко оттук нататък, как ще се случва като график в НС и в Министерски съвет", каза Балабанов, цитиран от БНТ.

"Всичко зависи от посещението ни в Украйна, за да сме информирани и продуктивни за бъдещи разговори между партньорите, за да се изчистят всички детайли. България трябва да има ясна, конкретна, единна позиция, да знаем какво в бъдеще ще бъде изпращано и под каква форма", каза още той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички