Ерменков се надява нервите на Орешарски да издържат

Ерменков се надява нервите на Орешарски да издържат | StandartNews.com

София. Ако премиерът Пламен Орешарски подаде оставка, в държавата ще настъпи наистина хаос, коментира пред Нова телевизия депутатът от БСП Таско Ерменков и допълни, че се надява нервите му да издържат.

По въпроса с евентуалните оставки в червената партия Ерменков посочи, че те ще бъдат решавани на Националния съвет на БСП във вторник.

„Въпрос на възпитание и вкус е да се обсъжда нещо в публичното пространство, когато касае вътрешно-партийни въпроси, до момента, в който не сме си обсъдили и не сме си казали истината. На Националния съвет ще си кажем всичко и искам да го чуят първо моите другари", обясни депутатът.

По думите му БСП и ДПС винаги са били в различен политически спектър.

„Това, че тази година управляваме заедно, е въпрос на избор на българските граждани, както и на отношение на силите в парламента и няма как да живеем в абсолютна хармония, когато едните изповядват социални, другите либерални идеи", коментира Ерменков.

„Когато политическите лидери се изказват, трябва да се слушат какво говорят и да не бъдат твърде много витиевати. Визирам изказването на Местан, в което той се опита да каже, че в момента в държавата има промяна на съотношението на силите, а в същото време мандатоносител е БСП", обясни той.

Според него е време е да се седне на една маса и да се обсъдят нещата какво и как трябва да се прави.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай