Ерменков: АБВ са съгласували излизането от правителството с Борисов

Ерменков: АБВ са съгласували излизането от правителството с Борисов | StandartNews.com

"Ако АБВ решат да оттеглят подкрепата си за правителството, предполагам, че ще го направят съгласувано с Бойко Борисов." Това обяви пред журналисти в Сливен депутатът от БСП Таско Ерменков.

"Всички важни решения, касаещи орязването на помощи за социално слаби хора, дълг от 16 милиарда, спиране на ранното пенсиониране, всичко това е факт с гласовете на АБВ. От там нататък дали ще участват или не няма значение. Те провеждат достатъчно дясна политика, за да правят поредния фойерверк, че няма да участват. Сигурно ще си направят съответния анализ, че дори и да си отидат, вече са достатъчно дискредитирани и защо да си губят вицепремиерското място. Боли ме, че много хора от Сливен, около 4000 души, гласуваха за АБВ с надеждата, че те са някаква алтернатива и тези хора се чувстват доста излъгани за това. Сега АБВ правят демарш, уж да легитимират лявата си същност, защото има риск на предстоящите местни избори да не получат нито един глас. Надявам се силно голяма част от тези избиратели да дойдат в БСП", каза Таско Ерменков.

За втори път той публично обяви, че настоящият кмет на Сливен Кольо Милев е достойна кандидатура за втори мандат.

"Всеки път, когато идвам в Сливен, а това е всяка седмица, виждам, че нещо добро се случва в града. Преди да стане г-н Милев кмет, когато идвах, се чудех дали ще мога да мина по тази улица или е още разкопана", каза Таско Ерменков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай