Експерти шашнаха с оценка за действията на Борисов и Нинова

Русия внася разцепление у нас и възможност за проруско настроените партии

Експерти шашнаха с оценка за действията на Борисов и Нинова | StandartNews.com

Интересите на Русия са насочени към това след следващите избори да има много по-приятелски настроени към руската страна партии, смята бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев. 

Пред Нова телевизия той припомни, че думите на Москва при изгонването на 14 български дипломати и служители преди дни е било, че "едва ли не това правителство, което е загубило доверието, на премиера Петков, не се съобразява с желанието на българския народ да има близки отношения с руския народ".

Според Керемедчиев се внася разцепление и възможност за проруско настроените партии, което се случва и с помощта на българския президент.

Икономистът Евгений Кънев пък смята, че бъдеща коалиция между „Продължаваме Промяната”, ГЕРБ и ДПС не е възможна, защото това би означавало, че ПП ще изневерят на своята кауза – борбата с корупцията. „Още повече, че „Продължаваме Промяната” се стремят и към левия спектър – център-ляво, където не е на ГЕРБ електоратът”, смята Кънев.

По думите му има сериозно разминаване между дела и думи при лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и председателката на БСП Корнелия Нинова. Евгений Кънев твърди, че на думи Борисов е със Запада, а на дела – с Русия, докато Нинова е на думи с Изтока, но делата й показват, че подкрепя Запада.

Кънев каза още, че забелязва тенденция, че кадрите в служебното правителство са основно хора от левия спектър, които обаче „не долюбват или не са в добри отношения в Корнелия Нинова”. Според него това е заявка за завладяване на лявото пространство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай