Остро предупреждение! Какво се задава на политическия пазар

Прогноза

Остро предупреждение! Какво се задава на политическия пазар | StandartNews.com

"Министрите са ясни, но има втори ешалон, агенции, незапълнени позиции. Тази коалиция има една сериозна спойка - противодействието на Радев и служебните правителства, които управляваха досега. Тази конфронтация, първо между Радев и Борисов, след това отношението му към "Продължаваме промяната" при връчване на мандата, се видя, че това ще обедини двата полюса", коментира бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев.

Според председателя на асоциация "Един пояс, един път" проф. Захари Захариев обаче Радев не може да е стабилна спойка за коалицията ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

"Това е и последен опит на Борисов да запази собствената си глава, но и бъдещето на ГЕРБ. Може в даден момент да обърне палачинката като съхрани партията. Познаваме неговия тефлонов характер, на който може нищо да не му се лепи", заяви проф. Захариев.

Гостът предупреди в ефира на Bulgaria ON AIR, че трябва да сме готови за всякакви изненади, защото нещата зависят както от процеси, които се развиват от преструктуриране на българския политически пазар, така и от външни фактори. 

"До една година ще имаме съвсем нови субекти на политическия пазар", убеден е проф. Захариев. 

Керемедчиев също го очаква, но коментира, че това няма да е партия на Радев. Прогнозата е, ако има сътресения, те да са в първите 9 месеца управление. 

"ДПС играе много важна роля, те са най-стабилната евроатлантически ориентирана партия. Те бяха партията, която първа внесе помощ за Украйна, първи подкрепят влизането в Еврозоната и Шенген, ще бъдат търсени, ще има плаваща подкрепа", убеден е бившият зам.-външен министър. 

И двамата са на мнение, че България изнася и ще продължи да изнася боеприпаси за Украйна.

"Ще стане ясно по какъв начин България продължава да бъде основен доставчик на боеприпаси за украинската армия, въпреки всички клетви на президента и неговия военен министър. С подписа и разрешението на Нинова са излизали тези засекретени доставки. България продължава да бъде активна в доставките, въпреки шизофренното поведение на някои министри", каза Милен Керемедчиев.

Проф. Захариев допълни, че военните заводи работят на капацитет от 100% на няколко смени.

"Не случайно Полша заема все по-достойно място във външнотърговския обмен", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай