Експерт каза кой е най-важният политически играч у нас

Мартин Захариев прогнозира неизбежни избори

Експерт каза кой е най-важният политически играч у нас | StandartNews.com

Предприемачът и бивш депутат Мартин Захариев смята, че това правителство няма да изкара пълен мандат. Той коментира и раздора между коалицията и президента Румен Радев.

"Румен Радев е единственият политик от висшите в момента, който има ясен и дълъг мандат пред себе си. Така че който иска да играе на политическия терен, той трябва да се съобразява с този играч.

Да, наистина е трудно да разлюбиш "децата" си толкова бързо - 100-ина дни след като са поели властта, в една много тежка турбулентна геополитическа ситуация, от друга страна каскада от кризи, и много неуверено политическо поведение, много плахо, с много лош публичен комуникационен подход.

Това  доведе до тази разлъка, а тя ще се задълбочава. Защото решението на 4 май е неизбежно и разлъката ще е още по-голяма. Смятам, че вървим към избори, рано или късно.

Този мандат не може да се изпълни в неговата цялост. Най-смелият оптимистичен и позитивен тон е да съвпаднат с местните избори догодина октомври, но дотогава има много хляб да се изяде. Всички цифри натам водят", коментира Захариев в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай