Екшънът продължава. Възраждане свали украинското знаме (ВИДЕО)

Лидерът на партията с послание

Екшънът продължава. Възраждане свали украинското знаме (ВИДЕО) | StandartNews.com

Екшънът около развятото от фасадата на Столична община украинско знаме и опакования в български трибагреник Паметник на съветската армия продължава.

Представители на партия „Възраждане“ свалиха днес украинското знаме от общината в София, съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов. Той призова столичния кмет Йорданка Фандъкова да не слага чужди знамена на столичната община, защото ще бъде подведена под отговорност за държавна измяна.

Костадинов дори показа сваленото знаме във видео във Фейбсук профила си. И се закани да подари знамето на украинския посланик у нас, за да "си го сложи в двора".

"Формално България все още е независима държава. Поради тази причина по сградите ни могат да се веят само български знамена", каза Костадинов.

Във видеото си лидерът на "Възраждане" попита каква ще бъде съдбата на сваленото украинско знаме. И отговори: "Ние не сме като украинците, ние не горим чужди флагове. Мястото на това знаме е в украинското посолство".

Знамето на Украйна бе окачено вчера на сградата на Столичната община в София. Решението за това предизвика редица спорове през последния месец.  

На 7 април Столичният общински съвет реши да именува две емблематични места в София - „Героите на Украйна“ и пространство, наречено на името на руския опозиционер, убит в центъра на Москва, Борис Немцов. На същото заседание бе решено и знамето на Украйна да се издига до българското на сградата на Столичната община. Областната управа на София върна решението, но общинският го прегласува.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай