Екшън в парламента заради КЕВР. ДПС привиква Петков

Депутатите искат спешен избор на нов председател на регулатора

Екшън в парламента заради КЕВР. ДПС привиква Петков | StandartNews.com

Екшън в парламента след новата от Конституционния съд, че изборът на Станислав Тодоров за шеф на КЕВР е противоконституционен.

ВИЖ ОЩЕ: КС: Изборът на шефа на КЕВР е противоконституционен

Конституционният обяви за противоречащо на основния закон решението на НС от 9 февруари 2022 г., с което Тодоров бе избран за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране.

ВИЖ ОЩЕ: Драма за КЕВР: ГЕРБ искат нов председател

Г-н председател, незабавно прекратете заседанието. Нека премиерът, вицепремиерът и министърът на енергетиката дойдат в Народното събрание, за да се вземе решението, което е необходимо за страната, призова зам.-председателят на Комисията по енергетика Рамадан Аталай (ДПС).

Чака ни една изключително тежка зима, не можем да стоим без шеф на КЕВР, призова Аталай.

"По най-бързия начин да се сформира избор за нов председател на Комисията за енергийно и водно регулира. КЕВР не може да седи без председател, това ще доведе до тотален хаос в българската енергетика.", каза и председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в парламента след оповестеното решение на Конституционния съд.

"Надявам се, че всички противоконституционни решения, за които ГЕРБ сме сезирали, ще завършат по същия начин.", каза още Атанасова.Делян Добрев от своя страна предупреди за опасност при нарушени доставки на газ, каквито се очакват, ако КЕВР няма председател.

"В решението на КС се казва, че се анулира решението за председател, тоест КЕВР вече няма председател. Ако до следващата седмица не се избере председател, и се разпусне правителството и НС, няма да има председател в следващите 3 месеца. Ако нямаме регулатор, кой ще определя цената на газа", попита Делян Добрев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай