Екатерина Михайлова: Напускането на Христо Иванов е оправдано

Екатерина Михайлова: Напускането на Христо Иванов е оправдано | StandartNews.com

Решението на министър Христо Иванов да напусне е оправдано. Аз очаквах тази оставка, ако не се получеше резултатът, който беше в историческия компромис. Това проф. Екатерина Михайлова пред bTV.. Тя допълни, че очакването да не се получи историческия компромис и това разпределение е било налице, защото още във временната комисия се е видяло съотношението на силите.

„Венецианската комисия каза: „Това е добро, което ни го предлагате", Конституционният съд отказа и депутатите решиха, каквото си решиха и не се съобразиха. Има някои неща, които са добри в промяната, която се направи- двете трети мнозинство е нещо, което от много години се препоръчва – двете трети мнозинство за излъчване на квотата във ВСС от страна на парламента", коментира Екатерина Михайлова.

Тя допълни, че за ЕС това е реформа и ще бъдат отчетени някои неща като позитив. Ще има отчетени и негативи – съотношението в квотите, оставката на министъра и всички скандали, които се изнасят непрекъснато от средите на съда.

Радан Кънев беше в тежка ситуация, каквото и да направеше, щеше да бъде атакуван, защото на няколко пъти обвърза присъствието си в управлението именно с тази реформа, с присъствието на министъра на правосъдието, коментира Екатерина Михайлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай