Джейхан Ибрямов: Занимаваме се с несъществени неща

Когато слушаме само гласа на един от партньорите в коалицията, се стига до тези ситуации

Джейхан Ибрямов: Занимаваме се с несъществени неща | StandartNews.com

"За случващото се сега в парламента правилната дума е "напрежение". Имаше няколко внесени проекта, относно изменението на ДДС. Когато се внасят такива изменения, трябва да се направи ясен и точен анализ, да се изчистят всички елементи. Последните няколко дни имаше различни мнения относно промяната в данък добавена стойност", заяви пред Нова телевизия Джейхан Ибрямов от ДПС.

Той е на мнение, че вместо "да се изчисти цената на кризата, депутатите се занимават с несъществени неща". Ибрямов споделя мнението на Менда Стоянова, че промяната в ДДС-то няма да донесе очаквания ефект.

"Има много засегнати сектори. Когато слушаме само гласа на един от партньорите в коалицията, се стига до тези ситуации. Тук е ролята на правителството, което трябваше да направи анализ на всички мерки", обясни Ибрямов. Той обясни, че от партията са се въздържали, защото имали свои предложения за намаляване на ДДС.

"Ние от ДПС не участваме в политически клюки. Кризата, която сполетя света, показа следното - пандемията установи, че голяма част от политическите системи не са готови за последствията на кризата. Ако правителството се справи и ограничи пандемията, следва по-важният въпрос - как то ще се справи с икономическата криза. Основната цел на всички партии сега трябва да бъде насочена към излизане от кризата. В момента са невъзможни партийни коалиции", смята депутатът от ДПС. Той бе категоричен, че Движението за права и свободи насочва всичките си предложения в полза на избирателите.

"Ако в момента политическите партии не съумеят да намерят начин  да преодолеят кризата, ще се създадат нови движения и организации. ДПС не ги е страх от нов политически субект, ще се явим на избори с програмата си, а българският избирател ще направи своя избор", обяви Ибрямов. Той подчерта, че при първа възможност ще бъдат проведени и вътрешнопартийни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай