Джамбазки за жеста: Има хора с комплекси и гузна съвест

Европейският парламента започна специална проверка

Джамбазки за жеста: Има хора с комплекси и гузна съвест | StandartNews.com

Не съм правил нацистки жест с ръка, заяви в интервю за предаването „Тази неделя“ българският евродепутат Ангел Джамбазки.

Европейският парламента започна специална проверка, след като той направи жест, на наподобяващ нацистки поздрав по време на разгорещен дебат в Страсбург.

„Защото има хора, които са предубедени, защото има хора, които имат комплекси и защото има хора, които имат гузна съвест“. Това според евродепутат са причините за проверката.

„Няма нацистки поздрави, няма фашистки поздрави, няма нищо от главата на тези хора, които търсят под вола теле (…) Ако исках да покажа нещо, ще го направя от трибуната“, коментира Джамбазки.

Той уточни, че се бори за „защита на национална кауза и интерес, срещу всеки душманин на отечеството от всяка една външна заплаха“.

По думите му заплахите са от отказ от национален суверенитет, опити за разрушаване на българското общество и семейство и от разрушаване и заличаване на българската история. „Всички тези неща са заплаха и ги има, идват от Европейския парламент, затова им се привиждат такива неща – за тях е много лошо да кажеш: „Да живее България“. Сега те правят лов на вещици“, каза още Ангел Джамбазки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай