Джамбазки внесе в НС корекциите на ВМРО по френския проект за РСМ

България трябва да получи всички гаранции, за да защитим националния си интерес, призовават от ВМРО

Джамбазки внесе в НС корекциите на ВМРО по френския проект за РСМ | StandartNews.com

Днес всички депутати в Народното събрание получиха искането на ВМРО, което следва да бъде добавено към т.нар. предложение на Френското председателство по темата Македония. В него ясно са очертани всички видове гаранции, които страната ни трябва да получи в различните документи, за да защити България своя национален интерес. Не трябва и не може да бъде подкрепян протокол, в който няма гаранции за правата на българите в Република Северна Македония, се казва в публикация в страницата на българския представител в ЕП и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Искането е изпратено до всички парламентарно представени партии в 47-ото НС.

Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди заедно с младежи и симпатизанти на ВМРО посетиха адреса, на който живее министър-председателят Кирил Петков във вторник сутринта, за да говорят с него именно за тези важни въпроси, които никой от кабинета и от депутатите не обсъжда. Тогава премиерът беше позорно изнесен през задния вход на кооперацията от НСО без да се види с чакащите го пред дома му граждани. Снощи акцията беше пренесена пред дома на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, който доста изненадващо смени позицията на партията си и каза, че ще подкрепи френската чернова, без да даде отговор кой реално ще гарантира българския интерес в преговорния процес.

В момента симпатизанти на ВМРО се събират при северния вход на парламента, докато вътре тече дебат в Комисията по външна политика, на която  присъства в качеството си на евродепутат Ангел Джамбазки, допълват от ВМРО.

Вчера пред дома на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов симпатизанти на ВМРО влязоха в сблъсък с привърженици на ГЕРБ. От ВМРО поискаха разговор с Борисов относно позицията на опозиционната партия за одобряване на френското предложение за Северна Македония и България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай