Джамбазки обяви какво ще направи, ако го накажат за вдигнатата ръка

Според него причината за проверката е, че в ЕП има предубени хора с комплекси и гузна съвест

Джамбазки обяви какво ще направи, ако го накажат за вдигнатата ръка | StandartNews.com

Евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки е отговорил писмено на председателя на Европейския парламент Роберта Мецола и чака нейното решение. Ако тя се опита да му наложи наказание, Джамбазки ще съди ЕП.

„Ако се опита да ме накаже, ще съдя ЕП и всеки, който ме клевети така“, заяви Джамбазки пред OFFNews.

Миналата седмица около евродепутата се завихри скандал заради предполагаем нацистки поздрав, отправен от него в пленарната зала в Страсбург по време на дебат.

 Джамбазки смята, че ЕП ще се опита да му наложи наказание, тъй като са "избълвали гадост и омраза и сега нямат заден ход, защото ще е много срамно за тях". Според евродепутатa всеки би могъл да види на видеото, че той дава знак към председателя, разкопчава си сакото и си тръгва.

Ангел Джамбазки сподели, че през през годините неведнъж му се е налагало да гони членове на ВМРО заради антисемитски прояви и жестове.

Според него причината за проверката е защото в ЕП има предубени хора с комплекси и гузна съвест.

„Няма нацистки поздрави, няма фашистки поздрави, няма нищо от главата на тези хора, които търсят под вола теле. Ако исках да покажа нещо, щях да го направя от трибуната. Бе създадена фалшива новина и всеки побърза да се отрече от лукавия, защото някои искат да се докажат бързо като антифашисти", заяви Ангел Джамбазки.

Доскорошният председател на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов също коментира ситуацията през почивните дни пред bTV.

„ЕС се превръща в Съветския съюз, когато дори ти беше забранено да казваш и да мислиш нещо различно“, каза той. По думите му европейските институции се опитват да скроят номер на Джамбазки, защото той защитава политиката на Унгария и Полша, срещу които е насочен „ултралиберален натиск“.

"Във ВМРО не влизат пикльовци, които правят кариера. В много от партиите отиват гелосани момченца и момиченца, повтарят като папагали, за да си направят кариерката. Ако някой е по-емоционален, това не е престъпление. Един мъж трябва да има емоция в него, а не да мълчи и да навежда глава“, заяви Красимир Каракачанов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай