Джамбазки обвини Радев, че се натиска да е премиер

Протестиращите никога няма да бъдат доволни, тъй като исканията им са неясни

Джамбазки обвини Радев, че се натиска да е премиер | StandartNews.com

Президентът Румен Радев се натиска да оглави протеста по много причини. Една от тях е, че вижда себе си като министър-председател. Това мнение сподели в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 евродепутатът от Обединените патриоти Ангел Джамбазки.

Протестиращите никога няма да бъдат доволни, тъй като исканията им са неясни. В протеста върви борба кой да го оглави и да го овладее. Можете да видите напъните за овладяването на протеста на "Да, България", на президента, на нищожни отломки от старото БСП – Мая Манолова, Румен Петков, Александър Томов, заяви евродепутатът.

Според него сегашният протест е по-скоро усмихнат и добронамерен. "През октомври и ноември протестите ще бъдат социални - на хора, които никога не са виждали пъдпъдъчи яйца. Ще има социални сътресения в цяла Европа. Това за управляващата коалиция ще бъде минус, но да подадем оставка би било непочтено към избирателите ни", категоричен бе Джамбазки.

"Тази горчива чаша ще бъде изпита докрай от нас. Не можеш да бъдеш в управлението само в хубавите моменти. Не можеш да очакваш, когато си бил част от управлението, че то ще бъде цветя и рози. Да напуснем правителството в такъв момент би било непочтено, не е в стила на ВМРО", подчерта политикът.

Надявам се управляващата коалиция да излезе по-стабилна след рокадите в правителството. Нуждата от промяна беше неотложна с оглед гнева от протеста.  Надявам се тези промени да са последните в този мандат, каза още Ангел Джамбазки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай