Двоен удар за "Мерцедес"

Хамилтън посвети победата в Малайзия на жертвите от самолета

Двоен удар за "Мерцедес" | StandartNews.com

"Мерцедес" отвя конкуренцията и записа двойна победа в Малайзия. Победител стана Люис Хамилтън. Британецът стартира пръв и не отстъпи позицията си до финала. Зад него финишира Нико Розберг. За третото място се пребори пилотът на "Ред Бул" Себастиан Фетел, а съотборникът му Даниел Рикардо отпадна няколко обиколки преди края, провален от собствените си механици.

След триумфа на Розберг в Австралия Люис се закани да бие съотборника си още в следващия старт и го направи. Това е първата двойна победа за "Мерцедес" от Гран при на Италия през 1955 г.
Състезанието започна с минута мълчание в памет на жертвите от изчезналия малайзийски самолет MH370. На трибуните беше премиерът на страната Наджиб Разак и шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун. "Мислите ни са насочени към тези, които ги няма, към тези, които ги обичат и тези, които ги търсят", каза дикторът след минутата мълчание, която беше последвана от химна на Малайзия. Пилотите носеха каски с надпис: "Моли се, за MH370". Колите също бяха изписани с послания в подкрепа на 239-те души, които се смятат за загинали.
Накрая и победителят Люис Хамилтън посвети успеха си на жертвите. "Тази победа е за всички семейства, които имат близки в самолетната трагедия", обяви той.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай