Две министърки от ГЕРБ скочиха на Ревизоро

Аврамова и Танева категорично отхвърлиха твърденията на Ревизоро за водни кризи

Две министърки от ГЕРБ скочиха на Ревизоро | StandartNews.com

Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова се появи в парламента, за да отговори на министъра на околната среда и водите Емил Димитров-Ревизоро.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС:Премиерът да опровергае Димитров или оставка

Тя приема неговото изказване за предстоящи водни кризи като хвърлени в публичното пространство хаотични твърдения.

ВИЖ ОЩЕ: Министър Димитров: Бургас остава без вода!

ВИЖ ОЩЕ: И Нинова: Оставка на кабинета зарази водата

Водоизточници не са посочени като язовири, които трябва да се включат към ВиК системата на Бургас. За да се откъснат пари, трябва да има доклад, поясни тя.

ВИЖ ОЩЕ: Ревизово притеснен. Чака ли ни водна криза?

МОСВ управлява водите, както подчерта Аврамова. МОСВ трябва да изготви доклада за тези язовири, за да се присъединят към водоснабдяването на Бургас. Този доклад трябва да ни даде основата и сигурността, подчерта строителният министър. Въпреки че все още се чака доклада на МОСВ, МРРБ работи по въпроса да не остане Бургас без вода.

ВИЖ ОЩЕ: Ревизоро каза къде може да няма вода

Обмисля се възможността ВиК холдингът да отпусне 60 милиона лева, но без доклада на МОСВ не може да се дадат тези средства. Никой не е бил против да се спаси Перник от водния режим, а сега, както тя констатира, министър Димитров критикува изграждането му.

Петя Аврамова недоумява защо Ревизоро не е обявил бедствено положение в Бургас, ако е критично положението там, вместо да плаши хората. Някой се упражнява в театрални постановки, обвини тя.

Обвиненията на Емил Димитров са абсолютно безпочвени, коментира от своя страна министърът на земеделието Десислава Танева, също от парламентарната трибуна, в отговор на екоминистъра.

"Искам да дам отговор на тези обвинения, съждения, които бяха представени от колегата Емил Димитров в началото на вашето пленарно заседание. Ние като колеги винаги сме имали пряка комуникация, но понякога малко затруднена. Последният ми разговор с него е от понеделник, изключително съжалявам, че трябва да влезем в това ниво на комуникации през пленарна зала", каза министърът.

"Във връзка с изготвянето на Националния план за възстановяване, МЗХГ предложи на Министерски съвет изготвянето на план и бяха на първо четене приети за цялостна рехабилитация на държавната "Напоителни системи", коментира тя.

"МОСВ и МЗХГ имат общи теми. Министерствата и експертите по отделните дирекции винаги участват в работни групи, когато се решават въпроси", допълни още земеделският министър.

"Тази колаборация стана много по-тясна, когато се подготвя новата програма, когато трябва да се изпълни целите на зелената сделка, когато има много по-амбициозни екологични амбиции", разкри Десислава Танева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай