Дунчев бръкна в мазето на "Промяната". Неприятни факти

Обяви службогоните

Дунчев бръкна в мазето на "Промяната". Неприятни факти | StandartNews.com

Бившият шеф на горите Александър Дунчев, който изцяло развали отношенията си с "Продължаваме промяната", след като не бе пуснат да е водач в София-област отново, продължи да скача срещу вече бившите си съпартийци.

"Част от лидерите на "Продължаваме промяната" (ПП), които в началото искаха да ме използват заради зелената ми активност като зелена значка на промяната, преди година разбраха, че не съм просто значка, а човек, който действително води зелени битки. Част от ръководството видя, че това е опасно.", коментира Дунчев поведението на лидерите на ПП пред БНР.

Според него основните водещи хора в ръководството на ПП не са вярвали в зелената идея и даде примери за задкулисие в ПП:

"Как така бяхме обещали на Европейската комисия да ограничим въглеродните емисии, а изведнъж всички се извъртяха? Как така сме за съдебна реформа, а никой не искаше да върне втората инстанция и се договаряха да се защитават други каузи и интереси?

Има и по-брутални примери, но не искам да очерням колегите", посочи Дунчев

По думите му през последната година и половина се води апокрифна война между него и част от лидерите на ПП дали да има истински зелени каузи в "Промяната", или не:

"И ако лидерите бяха излезли и казали, че не искат тези зелени каузи, нямаше да се стигне до скандала. Те искат да ползват имиджа, който съм създал като зелен активист, но не искат да изпълняват зелените каузи, за които се боря".

Той беше категоричен, че не се интересува от постове и от власт, а от това политиците да се борят за зелените каузи.

"За да има баланс между службогонците, по-оперативните и хората, които гонят каузи, трябва да се избират лъскавите хора на първите места, които са добри продавачи на лъскави идеи, но и да се избират такива, които всеки ден се доказват с делата си", каза Дунчев.

Според него покрай последните скандали хората са прогледнали, станали са по-критични и са започнали да задават въпроси, които досега не са били поставяни.

"Промяната ще се случи, когато повече хора станат по-смели, задават по-смели въпроси и търсят отговори, борят се за каузите си. Ако всички надигнат глава и започнат да се борят, за една година България може да стане водеща държава".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай