ДПС си избира лидер

Делегати очакват Местан да заеме поста на Доган

ДПС си избира лидер | StandartNews.com

София.  Делегати от Движението за права и свободи се събират в Националния дворец на културата в столицата. Дневният ред  Националната конференция на ДПС предвижда  избор ръководство на партията. 


Неофициални предварителни информации от делегати преди партийния форум твърдят, че Ахмед Доган ще се откаже от дългогодишното ръководство и ще го предаде на Лютви Местан, който сега е заместник-председател на ДПС, предаде БНР. Преди това с интерес се очаква докладът на Ахмед Доган. В него се очаква цялостната оценка на политическата обстановка и позицията на партията за предстоящите избори. За сега различни представители на партията са посочвали, че минимумът са резултатите от предишните, при които в парламента влязоха 38 депутати на партията и не се обмислят за сега варианти за коалиране.

Очаква се и Доган да заяви позиция за  референдума. До сега партията не е оповестявала как ще агитира сред избирателите си.

За ГЕРБ, от ДПС са заявили, че управлението трябва да бъде сменено, а партията се обявява за експертен програмен кабинет, който да извади страната от кризата.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган беше номиниран от 23 от всички 28 областни съвета на партията. Той пристигна в зала 8 на НДК точно в 11,30 часа, но не пожела да коментира идерския въпрос. Очаква се  да обяви бъдещето си от трибуната.

В проектодокумент на Движението, който ще бъде гласуван по-късно днес, се посочва, че основна цел на ДПС е реализиране на алтернатива на проваленото управление на ГЕРБ. Нито едно от предизборните обещания на ГЕРБ не е изпълнено, българите са все така бедни, посочи Юнал Лютфи в началото на форума. Нова стратегическа формула за малцинствата се предвижда в национална декларация на ДПС, която също предстои да бъде приета.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай