ДПС: Открива се пътя за другите кандидатури

ДПС: Открива се пътя за другите кандидатури | StandartNews.com

Според мен решението на Росен Плевнелиев е резултат от трезва преценка за шансовете, за обстоятелствата, за подкрепата, на която би могъл да разчита на предстоящите президентски избори. Това е продиктувало това негово изявление. Така поне се изяснява картината.

Това заяви пред журналисти депутатът от ДПС Четин Казак във връзка с решението на държавния глава да не се кандидатира за втори президентски мандат. „Един от основните потенциални кандидати в момента дава ясен сигнал, че няма да участва, така че това открива пътя за другите кандидатури", коментира Казак.

„Ние от ДПС бяхме заявили, както знаете, че когато наближат изборите, ще направим нашия анализ на ситуацията, като видим кои са основните кандидати, които ще бъдат издигнати. Ще видим съобразно това нашата стратегия дали да издигнем наша собствена кандидатура или не и кого да подкрепим от кандидатите", каза Четин Казак.

„Самият факт, че президентът направи това свое изявление показва, че явно това е бил някакъв самостоятелен ход, несъгласуван с никого", посочи още Казак. 

Според него този ход не е донесъл нищо положително и ползи за никого. Според Четин Казак неформално президентската кампания отдавна е стартирала. „От днес имаме нови дадености, които тепърва ще се анализират", добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай