ДПС оглави делегацията за НАТО, Сидеров за православието

ДПС оглави делегацията за НАТО, Сидеров за православието | StandartNews.com

София. Депутатът от ДПС Четин Казак оглави постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО. Парламентът гласува промени в състава на няколко делегации, сред които и тази за Интерпарламентарната асамблея по православие.

Тя беше оглавена от лидера на „Атака" Волен Сидеров, който по образование е богослов.

Гласуването на състава беше предшествано от спорове в пленарната зала, тъй като ГЕРБ настояваха да получат председателското място в делегацията на НАТО и се възпротивиха на председателството на Сидеров.

От ГЕРБ настояха предложението за председател да бъде гласувано отделно от състава на делегацията, за да не подкрепят лидера на „Атака". Искането им не беше прието и се наложи бившите управляващи да подкрепят състава и кандидатурата на Сидеров за председател.

Красимир Велчев от ГЕРБ попита защо Волен Сидеров се избира за председател, вместо да бъде разследван от парламентарната етична комисия заради случая в ресторант в Брюксел.

Бившите управляващи спориха и за мястото председателството за Парламентарната асамблея на НАТО, като предложиха компромисно то да е на ротационен принцип.

„ Първо, нямате никаква заслуга за членството на България в НАТО, защото бяхте в политическото небитие. ДПС има исторически и съществени заслуги за членството на България в НАТО. Това го знаят в НАТО, в ЕС и цяла България. Ще бъде избран председател на тази делегация член от ДПС", контрира председателят на парламентарната група на ДПС Лютви Местан.

„Имате заслуги в тайните служби, това значи, че трябва да ви пратим за шеф на ЦРУ", отговори Красимир Велчев от ГЕРБ.

Преди гласуването парламентарната група на ГЕРБ демонстративно напусна залата, като обявиха, че очевидно извън нея се правят „тайни договорки". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай