ДПС може да оттегли подкрепата си за 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй"

ДПС може да оттегли подкрепата си за 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй" | StandartNews.com

София. "Ако проекта за бъдещия 7-и реактор на АЕЦ "Козлодуй" бъде обвързан с дългосрочен договор за изкупуване на електроенергията, ДПС ще оттегли подкрепата си за проекта", каза Йордан Цонев при срещата на правителството с бизнеса.

София. ДПС може да оттегли своята подкрепа за 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй". Това стана ясно от народният представител и председател на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев. Той присъства на осмата годишна среща на правителството с бизнеса.

"Ако проекта за бъдещия 7-и реактор на АЕЦ "Козлодуй" бъде обвързан с дългосрочен договор за изкупуване на електроенергията, ДПС ще оттегли подкрепата си за проекта", обясни Цонев.

Позицията на партията за изграждане на АЕЦ "Белене" ще се промени, но само при изпълнение на няколко условия, категоричен бе Цонев.

До момента ДПС бе категорично против втората атомна централа.

"Ако не може да диверсифицираме енергийните източници, ще диверсифицираме пътищата, по които получаваме енергията и тук не приемам политизацията, независимо откъде идва", каза още Цонев.

"Няма ясна финансова схема, има задължения за изкупуване на енергията за десетилетия. Защо подкрепя седми блок - защото ги няма тези неща. Има ясна финансова схема и няма договор за изкупуване. Засега. Ако се промени, ще ревизираме отношението си. Както и ако Белене се промени, можем да ревизириме отношението си". Това бе отговорът на Цонев на върпоса защо ДПС не подкрепя проекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай