ДПС: Заради Радев се лее език на омразата!

Парламентарните партии решиха да излязат с декларации.

ДПС: Заради Радев се лее език на омразата! | StandartNews.com

В последните минути на 46-то Народно събрание, на финалната права на окончателното приемане на актуализацията на бюджета, парламентарните партии решиха да излязат с декларации.

От "Демократична България" обявиха, че са събрали 47 подписа и им трябва само един подпис, за да предизвикат извънредно заседание в понеделник. Причината е, че след като се прие актуализацията на бюджета, парламентът е приключил своя живот и няма да остане време да отнемат Бюрото по защита от прокуратурата.

Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме" също поиска чрез декларация от група да обяви, че те са подкрепили това искане и би трябвало този парламент поне с тази реформа да излезе.

Днес е много важно да заявим, парламентът си свърши работата по ангажимента към пенсионерите, гражданите и бизнеса, обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той подчерта, че езикът на омразата продължава да се лее, а Румен Радев също е дал своя принос за разделението на обществото. Карадайъ призова да не се продължава с нарушаването на Конституцията и час по-скоро да се насрочат изборите за 47-мо Народно събрание.

Десислава Атанасова от ГЕРБ каза, че именно сега е време за равносметка. Тя припомни, че през последните два месеца, обявилите се за партии на промяната не са успели да излъчат управление на страната, като тази цена ще бъде платена от всички български граждани. В нормална ситуация институцията, която трябва да е медиатор е президентството. Вместо да изпълни това свое задължение Радев се превърна в лидер на безпътицата, завърши Атанасова.

Тошко Йорданов от "Има такъв народ" също взе думата с условието, че не мислел да чете декларации, но Атанасова го била събудила. "Миналия парламент беше кратък и този беше такъв, защото мнозинството от демократичните партии нямаха 121 гласа. Ако има още едно заседание ще премахнем бюрото на Гешев. Надявам се в следващия парламент партиите, които са извън ГЕРБ, ДПС и БСП да имат повече депутатите и да имаме вече правителство", обяви депутатът от ИТН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай