ДПС вика Нинова в парламента. Пита я какво е форсмажор

Движението депозира официално искане за изслушване на вицепремиера

ДПС вика Нинова в парламента. Пита я какво е форсмажор | StandartNews.com

ДПС настоява за изслушване на вицепремиера Корнелия Нинова във връзка с предложението й да се въведе форсмажор в държавата. Движението депозира в Народното събрание искане за това.

Ние не знаем какво включва термина форсмажор, юристите не можаха да кажат, защото в законодателството няма легална дефиниция за този термин или за тези обстоятелства, коментира пред журналисти в кулоарите на парламента зам.-председателят на ДПС и на Парламентарната група на движението Йордан Цонев.

Искаме Корнелия Нинова да дойде в Народното събрание, да я изслушаме, коментира Цонев. И категорично заяви: „ДПС ще подкрепи всяка инициатива, който е в полза на бизнеса и на хората при тези ценови обстоятелства, инфлационен шок и съпътстващи кризи”.

Но, докато не си изясним какво означава форсмажор, не можем да вземем становище. Защото, ако това означава блокиране на всички договори в държавата, трябва да се каже какви са последиците за бизнеса и за хората, допълни Цонев. И подчерта, че подобно предложение изисква системно разяснение, „за да имаме ясна позиция и да знаем дали бихме могли да го подкрепим”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай