Събота,

ДПС: Вадим връзките на премиерския кръг с китайци

От: СТАНДАРТ -
873
ДПС: Вадим връзките на премиерския кръг с китайци
A
A
A

Парламентарната група на ДПС отново внесе днес в Народното събрание  отхвърлените предложения за пълна проверка на т.нар. „златни паспорти”.

Въпреки, че цяла България видя, че министър-председателят Кирил Петков обеща, пое твърд ангажимент да подкрепи предложението ни и да бъде извършена пълна проверка на всеки един конкретен случай на т.нар. „златни паспорти”, управляващото мнозинство отхвърли това в пленарна зала, заяви на брифинг в парламента зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид. И подчерта: „На всички стана ясно, че някой го е страх от тези проверки. Паническото отхвърляне на пълната проверка на всеки един „златен паспорт” все повече стеснява кръга около тези, които отхвърлят предложението.”.

Вече прозират тесните връзки и на Стамен Янев, и на дузина китайци, които са получили „златни паспорти” или продължително, или постоянно пребиваване въз основа на несъществуващи инвестиции, коментира още Хамид.

Кръгът се стеснява. Някой бяга, но някой трябва да понесе отговорност за това, категоричен бе Хамид Хамид.

Ние ще настояваме всеки един паспорт да бъде проверен и цялата истината да излезе наяве. И веднъж завинаги да затворим тази страница. Няма да приемем такова поведение на министър-председателя, с което той се опитва да замете проверката на тези конкретни случаи с цел да защити себе си, съпартийците си, адвокатите си, китайците си. Ще извадим скоро всички връзки на този тесен кръг и на семействата им с китайци, които най-вероятно работят за някои други служби, увери зам.-председателят на ПГ на ДПС.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички